"Wat ik leerde is erg nuttig en handig voor mensen die goed functioneren. Daarom werkte ik een helder systeem uit dat mij ver weg houdt van stress en erdoor veroorzaakte problemen. Zo kan ik persoonlijk en professioneel groeien op een efficiënte en aangename wijze. Beter voorkomen dan genezen!"
(Jeff Keustermans, hoofdtrainer SERVO)

WIE IS DE HOOFDTRAINER?

Jeff Keustermans (°1961) is advocaat en medeoprichter van advocatenkantoor & De Bandt in Brussel. Jeff is lid van de balie te Brussel en New York. Hij schreef diverse boeken en tientallen artikelen over Belgisch en Europees recht m.b.t. intellectuele rechten en informaticarecht en gaf lezingen in Praag, Londen, Munchen, Los Angeles en Amsterdam. Hij doceerde gastcolleges aan universiteiten in Leuven, Londen en Brussel. Hij pleitte diverse keren voor het Europese Hof van Justitie te Luxemburg in geschillen over staatssteun en intellectuele rechten.

Over de efficiënte aanwending van de kenmerken van ons bewuste en onbewuste brein schreef hij in 2018 de syllabus “SERVO-training voor efficiënt beheer van je energie en tijd”. Een uittreksel kan je hier downloaden. Jeff volgde met succes diverse opleidingen (o.a. aan Yale University en de KU Leuven) en las tientallen boeken en studies over het onderwerp. De syllabus en de oefeningen zijn gebaseerd op wetenschappelijke teksten van gerenomeerde professoren (zie hier).

Zijn trainingen zijn erkend door de Orde van Vlaamse Balies en avocat.be, de Nationale Kamer van Notarissen (België), de Nederlandse Orde van Advocaten, de Koninklijke Notariële Beroepsfederatie (Nederland) en het Instituut voor Gerechtelijke Opleidingen (IGO - magistraten en personeel rechtbanken).

Jeff publiceert regelmatig tips tegen stress op de juridische website JUBEL (link) en is lid van de Commissie Welzijn van de Orde van Vlaamse Balies.

Voor Advocatennet.be gaf hij een reeks korte interviews over zijn ervaringen en over de SERVO-training. Je vindt ze hier.

 

“In de zomer van 2017 liep ik na enkele moeilijkere jaren plots helemaal vast (burn-out). Ik leerde krachtige hefbomen en bijzondere mogelijkheden van ons brein kennen waarvan ik het bestaan niet kon vermoeden. Zo was ik op zeer korte termijn hersteld dank zij ‘Ander Leven’, een organisatie die erg succesvol is om vastgelopen mensen ‘los’ te maken."

 

"Ik werd weer mijn vriendelijke en aangename zelf en nam mijn job als advocaat terug op zoals voorheen. Daarnaast volgde ik bijkomende opleidingen, las over breintechnieken en sprak met therapeuten, artsen en een psychiater over wat ik leerde en over het systeem SERVO dat ik uitwerkte."

 

"Tijdens de training deel ik SERVO met de deelnemers, zodat ook zij er van kunnen genieten.  Ik heb het zo uitgewerkt dat niemand zich tijdens de training moet blootgeven. Ieder kan zich thuis rustig focussen op de eigen uitdagingen. Omdat ik in hoofdberoep advocaat ben is het aantal trainingen beperkt."--> AGENDA EN INSCHRIJVEN


Servo Helder Groeien stress voorkomen wellbeing timemanagement