PROFESSIONAL GROWTH
FOR LAWYERS & HIGH PROFILES
"Wat ik leerde is erg nuttig en handig voor mensen die goed functioneren. Daarom werkte ik een helder systeem uit dat mij ver weg houdt van stress en erdoor veroorzaakte problemen. Zo kan ik persoonlijk en professioneel groeien op een efficiciënte en aangename wijze."

"De Deense filosoof Kierkegaard schreef: 'Wil je iemand ergens toe brengen, dan moet je hem ophalen waar hij zich bevindt.' Het doel mag veraf liggen. De gids moet vlakbij zijn. Als advocaat in het Brusselse advocatenkantoor dat ik mee heb opgericht weet ik waar onze deelnemers (juristen of andere intense beroepen) zich bevinden. Daar haal ik ze op. Van daaruit lever ik oplossingen die niet in het ijle zweven, maar perfect compatibel zijn met en efficiënt toepasbaar zijn in de dagelijkse juridische praktijk."

(Jeff Keustermans, hoofdtrainer SERVO)
WIE IS DE HOOFDTRAINER?

Jeff Keustermans (°1961) is advocaat en medeoprichter van advocatenkantoor & De Bandt in Brussel. Jeff is lid van de balie te Brussel en New York. Hij schreef diverse boeken en tientallen artikelen over Belgisch en Europees recht m.b.t. intellectuele rechten en informaticarecht en gaf lezingen in Praag, Londen, Munchen, Los Angeles en Amsterdam. Hij doceerde gastcolleges aan universiteiten in Leuven, Londen en Brussel. Hij pleitte diverse keren voor het Europese Hof van Justitie te Luxemburg.

Over de efficiënte aanwending van de kenmerken van ons brein schreef hij in 2018 de syllabus “SERVO-training voor efficiënt beheer van je energie en tijd”. Een uittreksel kan je hier downloaden Jeff volgde diverse opleidingen (o.a. aan Yale University ('The Science of Wellbeing'), Stanford University ('Employee Wellness & Stress Management) en de faculteit psychologie KU Leuven ('Gezondheidspsychologie' en 'Cross-culturele psychologie') en las tientallen boeken en studies over het onderwerp. De SERVO-training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek door gerenomeerde professoren (zie hier).

Jeff is sedert 2020 lid van de Commissie Welzijn van de Orde van Vlaamse Balies. Zijn trainingen werden erkend door de Orde van Vlaamse Balies en avocat.be, de Nationale Kamer van Notarissen (België), de Nederlandse Orde van Advocaten, de Koninklijke Notariële Beroepsfederatie (Nederland), het Instituut voor Bedrijfsjuristen en het Instituut voor Gerechtelijke Opleidingen (IGO - magistraten en personeel rechtbanken).

Jeff publiceert regelmatig tips tegen stress op de juridische website JUBEL (link) en is lid van de Commissie Welzijn van de Orde van Vlaamse Balies.

Voor Advocatennet.be gaf hij een reeks korte interviews over zijn ervaringen en over de SERVO-training. Je vindt ze hier.

 

“In de zomer van 2017 liep ik na enkele moeilijkere jaren plots helemaal vast (burn-out). Ik leerde krachtige hefbomen en bijzondere mogelijkheden van ons brein kennen waarvan ik het bestaan niet kon vermoeden. Zo was ik op zeer korte termijn hersteld dank zij ‘Ander Leven’, een organisatie die erg succesvol is om vastgelopen mensen ‘los’ te maken."

 

"Ik werd weer mijn vriendelijke en aangename zelf en nam mijn job als advocaat terug op zoals voorheen. Daarnaast volgde ik bijkomende opleidingen, las over breintechnieken en sprak met therapeuten, artsen en een psychiater over wat ik leerde en over het systeem SERVO dat ik uitwerkte."

 

"Tijdens de training deel ik SERVO met de deelnemers, zodat ook zij er van kunnen genieten.  Ik heb het zo uitgewerkt dat niemand zich tijdens de training moet blootgeven. Ieder kan zich thuis rustig focussen op de eigen uitdagingen. Omdat ik in hoofdberoep advocaat ben is het aantal trainingen beperkt."--> AGENDA EN INSCHRIJVEN


Servo Helder Groeien stress voorkomen wellbeing timemanagement