PROFESSIONAL GROWTH
FOR LAWYERS & HIGH PROFILES[ français ]


"Wij leren je niet zozeer omgaan met stress: wij leren je vooral om stress op te ruimen en te voorkomen."
(Jeff Keustermans, advocaat / hoofdtrainer SERVO)

"Met SERVO word je niet langer geleefd, maar neem je het heft in eigen handen."
(58 jaar, IT Manager)


HOE DOE JE DAT?
In 2018 verscheen het boek 'HET VERBORGEN BREIN - Hoe het onbewuste ons gedrag bepaalt' van Prof. John Bargh (yale University, USA). 

Hij schrijft op basis van jarenlang onderzoek dat je zelfcontrole het best realiseert door het doeltreffend aanwenden van de onbewuste krachten van het brein. (Uitgeverij Hollands Diep, 2018, p. 355) 

Kijk via deze link naar een lezing van Prof. Bargh over het onbewuste brein voor de YALE School of Management.

Professor Iris Sommer is neurowetenschapper en psychiater aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Zij stelt dat we om te leren en wijs te worden zowel ons bewuste als ons onbewuste brein moeten inzetten ('DE ZEVEN ZINTUIGEN - Over waarnemen en onwaarnemen' - Uitgeverij Prometheus, 2018, p. 254).

SERVO-oefeningen maken gebruik van specifieke kenmerken van het bewuste en onbewuste brein en zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek (zie hier). Op die manier kan je je eigen automatische piloot beter instellen en wordt veranderen echt mogelijk.

Tijdens de training leren we je drie principes die inzicht geven en helpen om stress te voorkomen en te verminderen. We leggen ook in detail uit wat deze principes betekenen en waarom ze toepassen energie uitspaart. 

Je zal na de training de principes helder begrijpen en kunnen toepassen. Naast de SERVO-principes leren we immers ook drie krachtige oefeningen die erg nuttig zijn bij het toepassen van de basisprincipes. 

De oefeningen worden aangeleerd in groep en je hoeft jezelf daarbij niet bloot te geven. Thuis gebruik je de principes en oefeningen om op jouw specifieke domeinen vooruitgang te boeken.

De training is gespreid over twee dagen, met twee tot drie weken tussen. In die eerste twee/drie weken na de eerste cursusdag zet je zelf de eerste stappen, zodat je vanuit jouw eerste eigen ervaringen vlot mee hogerop klimt vanaf de tweede cursusdag.

Om echte verandering te bereiken dien je de principes gedurende twee maanden intens toe te passen. Nieuwe verbindingen in je hersenen vormen (neuroplasticiteit) duurt immers zolang. Dat vergt dat je gedurende twee maanden de oefeningen enkele keren per dag doet (volgens een voorgesteld schema). Dat lukt op een kwartiertje per dag. 

Eenmaal op het juiste spoor besteed je daarna elke ochtend nog slechts enkele minuten. Dat is niets in vergelijking met andere 'oplossingen'...


"Dankzij SERVO ontdekte ik dat het verzorgen van mijn mentale hygiëne even belangrijk is als tandenpoetsen."
(35 jaar, bediende)Nog meer weten? Lees uittreksels uit onze syllabus (hier downloaden)

Lees hier het interview met Jeff Keustermans in Emile & Ferdinand over SERVO.

Bekijk hIer enkele interview-video's over de training.--> WIE?

--> AGENDA EN INSCHRIJVEN


--> DOELGROEP


Servo Helder Groeien stress voorkomen wellbeing timemanagement